Welkom bij het bevolkingsregister van Avereest!

In dit bestand wordt de volledige inhoud van het bevolkingsregister van 1920 tot 1940 digitaal opgenomen en doorzoekbaar gemaakt.
Het register in deze periode bestaat uit gezinskaarten en persoonskaarten.
Dit register is nog niet volledig ontsloten, maar de gefotografeerde bladzijden worden via deze website online beschikbaar gesteld.

Inmiddels zijn alle 5.566 gezinskaarten online beschikbaar. Daarbij ziet U de voor- en achterzijde van elke kaart naast elkaar in beeld. Ik nodig U van harte uit om de niet ontsloten gegevens van een kaart zelf toe te voegen, zodat iedereen hiervan gebruik kan maken.


Op 25 mei 2018 is de AVG ingevoerd. Daarom zijn de namen van personen die minder dan 100 jaar geleden geboren zijn, en waarvan niet zeker is dat ze overleden zijn, niet vindbaar in de zoekschermen.

De personen in het register worden door middel van het Historisch Burger Service Nummer HBSN gekoppeld aan de Genealogische Database Avereest, waardoor nadere genealogische gegevens en relaties van deze persoon kunnen worden ingezien.

Voor vragen, opmerkingen en correctie kunt U contact opnemen met bonmama

De originele registers berusten in het archief van de gemeente Hardenberg, toegang 007, inventaris nrs 75 (familie naam A-B), 76 (B-C), 77 (D-G), 78 (H), 79 (I-K), 80 (K-L), 81 (M-O), 82 (P-R), 83 (S), 84 (T-V) en 85 (V-Z).