Zoek op naam door alle bronnen in Bonmama
 achternaam:    voornaam:

    nu meer dan 800.000 naamrecords beschikbaar!           geavanceerd zoeken

mijn genealogieŽn

Ik ben in 2002 de voorloper van deze website begonnen met de publicatie van een aantal genealogieŽn. Ik kreeg daarop een continue stroom aan reacties. De bezoekers van de site stuurden mij niet alleen correcties en aanvullingen op reeds lang overleden voorouders. Ook de "aangifte" van een overleden oom of een pasgeboren dochter kwamen in mijn mailbox terecht. Social Media Avant la Lettre. Daar heb ik de kracht van internet leren kennen. Hieronder die genealogieŽn, die ik nog steeds actualiseer op basis van gegevens die mij worden aangedragen.

Met ingang van 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van kracht geworden. Daardoor is het praktisch onmogelijk om gegevens van levende personen te publiceren. Om die reden heb ik de genealogieen waarin levende personen staan, voorlopig offline gezet. Indien U concrete vragen of opmerkingen heeft, bijvoorbeeld naar aanleiding van wat U nog via de zoekmachines aan gegevens vindt, neem dan gerust contact met mij op.

Genealogie Rijnhart, genealogieŽn van vier verschillende families Rijnhart in Nederland. De meeste van deze families komen oorspronkelijk uit Duitsland, maar 'mijn' familie Rijnhart komt uit Zwolle. Voor 1811 lag de schrijfwijze van de familienaam niet vast. De meest voorkomende schrijfwijze was Reynaert.

Genealogie Pijfers, Mijn opa Nico Rijnhart was gehuwd met Mina Pijfers. Zij is een nazaat van Johan Friederich Pfeiffer uit Burghaun nabij Fulda, uit wiens gezin drie zonen in de woelige tijden van de Napoleontische oorlogen naar Nederland trokken en wiens nageslacht de namen Phijffers, Pijfers en Pfeiffer dragen.

Genealogie Froeling, genealogie van de familie Froeling in Nederland. Alle Froelings in Nederland stammen af van Christiaan Froeling die omstreeks 1818 vanuit het Duitse Graafschap Nassau naar Zwolle kwam. Mijn vader trouwde met nazaat Maria Froeling, wiens voorvader Jan Froeling in 1868 in Dedemsvaart trouwde met Henriette Otterbein.

Genealogie Jansen of Spoolder, Mijn opa Hendrik Froeling was gehuwd met Mina Jansen, een familie afkomstig uit Salland. Bij het spitten in archieven bleek dat de stamvader Gerardus Jansen Spoolder in 1811 wel degelijk een familienaam had, maar dat die bij twee van zijn kinderen niet bewaard is gebleven.

Genealogie Koorman, Mijn overgrootvader Gerhardus Johannes Pijfers was gehuwd met Maria Aleida Koorman. Zij was een nazaat van Derk Koorman die omstreeks 1840 als veenarbeider vanuit het Duitse Ankum naar Slagharen kwam.

Genealogie Erdman, Mijn bedovergrootvader Johan Rijnhart is in 1854 in Dedemsvaart gehuwd met Johanna Maria Hendrika Ertmann uit het Duitse Laar, tussen Gramsbergen en Coevorden, die waarschijnlijk als dienstbode in Dedemsvaart werkte.

Genealogie Wichers, Mijn bedovergrootvader Gerrit Jan Phijffers trouwde in 1851 met Anna Maria Lucia (Marianne) Wichers, geboren in Halverde onder Tecklenburg, die op jonge leeftijd met haar ouders naar het veengebied bij Dedemsvaart kwam.

Genealogie Nijentap of Nieuwentap, Mijn oud-bedovergrootvader Gerard Rijnhart was gehuwd met Wilhelmina Nieuwentap. Zij was een zus van Bernardus Lambertus Nieuwentap, de eerste pastoor van Dedemsvaart. Het was dankzij hem dat de familie Rijnhart zich in 1838 in Dedemsvaart vestigde. Op deze site heb ik twee families Nijentap of Nieuwentap opgenomen uit Wijhe en Dalfsen, die voor zover ik thans kan overzien, geen gemeenschappelijke voorouder hebben.

Genealogie Wibier, Alle Nederlanders die de naam Wibier dragen, stammen af van Adolf Wibier die met zijn gezin in 1823 vanuit het Belgische (toen nederlandse) Bergen-Henegouwen (Mons) naar de Bedelaarskolonie in Vledder werd gedeporteerd. Ik heb deze genealogie niet alleen opgenomen omdat mijn tante Hetty Froeling met een Wibier getrouwd is; in Katholiek Dedemsvaart kom je overal de verbanden met deze familie tegen.

Genealogie Honshorst, De oudste zuster van mijn oma Mina Pijfers was gehuwd met Mans Honshorst. Hij was een nazaat van Jan Jans Honshorst die in 1722 onder Wijhe geboren is.

Genealogie Steinebach, Veel Nederlanders die de naam Steinebach dragen, stammen af van Johannes Steinebach uit het Duitse Coblenz, gehuwd met Maria Catharina Elisabeth Froeling, een zus van mijn oud-betovergrootvader Christiaan Froeling. Zij woonden in Zwolle.


genealogische en andere geschiedenis links

Werkgroep Genealogisch Onderzoek Duitsland

Historische kaarten van Duitsland